Actueel

Open dag Vleesveehouderij Spronk – Zoeterwoude

Op 6 september is er bij Vleesveehouderij Spronk te Zoeterwoude een open dag vanwege het verplaatsen van het bedrijf en de nieuwbouw van een stal voor vleesvee. De nieuwe stal meet 25 bij 50 meter en is voorzien van 24 ruimte strohokken voor jongvee en mestvee. Onder hetzelfde dak van de nieuw gebouwde stal komt…

Lees verder

PHOTO-2019-08-07-17-01-24

Open dag Biogasinstallatie Mts. De Greef – Woudenberg

Op vrijdag 31 mei 2019 wordt de nieuwe biogasinstallatie van Mts. De Greef Agro Energy officieel geopend. De installatie vergist mest uit de regio in combinatie met organische reststromen waardoor biogas wordt geproduceerd. Van het geproduceerde biogas wordt jaarlijks 1.600.000 m³ groen gas en 12.180 MWh aan duurzame stroom en warmte geproduceerd. Het groene gas…

Lees verder

3124367678

PAS-check Provincie Gelderland

De provincie Gelderland gaat door met het treffen van voorbereidingen voor het intrekken van vergunningen in het kader van de Natuurbeschermingswet. Het gaat dan om niet-gebruikte ontwikkelingsruimte binnen het Programma Aanpak Stikstof (PAS). Daarmee legt de provincie een oproep van LTO Nederland in afwachting van een uitspraak van de Raad van State naast zich neer….

Lees verder

P1050363

Nieuwbouw bedrijfspand TBM Verhuur – Maarsbergen

Bij TBM Verhuur in Maarsbergen is gestart met de bouw van een nieuw bedrijfspand. Het oude bedrijfspand is gesloopt en er is een bestemmingsplanprocedure doorlopen voor het nieuwbouwproject.

IMG_4740

Sluiting Landborg i.v.m. Kerstvakantie

Vanwege de kerstvakantie is Landborg gesloten van 21 december tot 7 januari a.s. Wij wensen u goede feestdagen en een voorspoedig 2019 !

sneeuw

Geen uitbreiding van geitenhouderijen in provincie Utrecht

Aanblijvende onduidelijkheid over de oorzaak van mogelijke gezondheidsrisico’s voor de directe omgeving van geitenhouderijen hebben de Provinciale Staten van Utrecht besloten de vestiging of uitbreiding van geitenhouderijen met meer dan 10 geiten te verbieden. Ook het omzetten van agrarische bedrijven naar geitenhouderijen met meer dan 10 geiten, is niet meer toegestaan. Deze regeling gaat woensdag …

Lees verder

IMG_7496

Sluiting Landborg tijdens Kerstvakantie

Vanwege de kerstvakantie is Landborg gesloten van 22 december tot 7 januari a.s. Wij wensen u goede feestdagen en een voorspoedig 2018 !

Sluiting Landborg tijdens Kerstvakantie

Update bouw pluimveestal Scherpenzeel

De werkzaamheden voor deze biologische leghennenstal zijn in volle gang. Landborg verzorgde de bestemmingsplanwijziging t.b.v. het vergroten van het bouwvlak,  en de benodigde omgevingsvergunningen voor bouw en milieu.    

IMG_5955 kopie

Begeleiding bij vergunningen, bouw en bedrijfsontwikkeling in het buitengebied

Meer weten?

033 30 31 060 of mail ons