Nieuwbouw Vleesveehouderij Spronk – Zoeterwoude

Vleesveehouderij Spronk in Zoeterwoude is een prachtig bedrijf dat zich toelegt op de dikbilfokkerij cq. mesterij. Daarnaast is veekeuring een van hun paradepaardjes. Aan deze keuringen heeft de familie Spronk landelijke naamsbekendheid overgehouden, door vele jaren kampioensdieren in te zenden. 

Vanwege de aanleg van een waterberging in de Nieuwe Driemanspolder bij hun oorspronkelijke bedrijfslocatie te Zoetermeer moesten zij op zoek naar een nieuwe locatie. Deze werd gevonden in het naburige Zoeterwoude. De bestaande stallen van deze voormalige melkveehouderij boden te weinig ruimte om het bedrijf op een efficiënte manier te kunnen uitoefenen. Dit gaf aanleiding tot de bouw van een nieuwe vleesveestal.

Omdat het bedrijf ook vleesverkoop ´vanuit huis´ doet, vond de familie Spronk het belangrijk om een representatieve stal te bouwen. Dit komt niet alleen tot uiting in de karakteristieke kapvorm maar ook in het traditionele metselwerk, de markante getoogde deur in de voorgevel en het potdekselwerk. De nieuwe stal meet 25 bij 50 meter en is voorzien van 24 ruime strokhokken voor het vleesvee. De strohokken worden ingestrooid met een stroverdeler

Onder hetzelfde dak van de nieuw gebouwde stal is een pension voor paarden met 15 boxen. Bijzonder is dat alle paardenboxen een eigen uitloop naar buiten hebben.

 

Begeleiding bij vergunningen, bouw en bedrijfsontwikkeling in het buitengebied

Meer weten?

033 30 31 060 of mail ons