Stijlvolle rundveestal bij monumentale boerderij Ooievaarshorst

Melkveehouderij Ooievaarshorst te Leusden bevindt zich op het prachtige Landgoed Den Treek – Henschoten. Uniek in dit gebied is de combinatie van grondgebonden landbouw, en het conserveren en ontwikkelen van bijzondere natuurwaarden en de bosbouw.

In plaats van een verouderde houten jongveestal is bij het bedrijf een nieuwe rundveestal gebouwd. Deze nieuwe stal biedt plaats aan ca. 80 stuks melkvee, en heeft een 2x 10 60 graden melkstal van SAC Senior. De voergang is aan de buitenkant gesitueerd.

De stal staat naast de monumentale boerderij Ooievaarshorst uit 1771. Een voorwaarde voor de nieuwe stal was dat deze qua uitstraling bij deze boerderij zou passen. Dit komt onder meer tot uitting in de horizontale stalen potdeksel-staalplaat met houtnerfmotief, welke op ca. 80 cm. boven het maaiveld begint. De bestaande melkveestal uit begin jaren ’90 wordt omgebouwd tot jongveestal.

Landborg verzorgde het ontwerp, het tekenwerk voor de aanvraag milieuvergunning, de aanvraag omgevingsvergunning en de constructieberekeningen.

Begeleiding bij vergunningen, bouw en bedrijfsontwikkeling in het buitengebied

Meer weten?

033 30 31 060 of mail ons