Nieuwbouw woonzorgvoorziening De Wilgenhoeve – Scherpenzeel

Het is inmiddels de derde voorziening voor jonge mensen met een beperking die Wim en Anja van de Fliert uit Scherpenzeel zijn gestart. Naast het feit dat ze ouders zijn van een dochter met een verstandelijke beperking, pleegouders zijn geweest en dag- en logeeropvang hebben gerealiseerd, heeft woonzorgvoorziening De Wilgenhoeve onlangs haar deuren geopend.

Waar voordien een bedrijfswoning stond, is nu een prachtige woonzorgvoorziening gerealiseerd voor zeven bewoners die allemaal een eigen appartement hebben. Wim: “Onze doelgroep bestaat uit jonge mensen met een verschillend niveau in de leeftijdscategorie van 18 – 30 jaar. Om de zorg en het welzijn van de bewoners te waarborgen woont een echtpaar bij hen in. Zij worden daarin ondersteund door collega’s.” Wim en Anja zijn enorm gemotiveerd om ouders en gezinnen te ontlasten in de zorg voor kinderen met een (verstandelijke) beperking.

Voordat dit initiatief daadwerkelijk van de grond kwam moest er het nodige gebeuren; van intensieve gesprekken met de gemeente tot aan de oplevering. “En daarvoor hebben we Landborg in de arm genomen. Een lokale partner die de omgeving goed kent en korte lijnen heeft met de gemeente. Daarbij sprak de persoonlijke benadering ons enorm aan.”

In 2015 kregen de plannen concreet vorm en ging het balletje rollen. “Eerst heeft Landborg voor ons een principeverzoek ingediend. Een korte omschrijving van wat we willen. Op die manier weet je al snel of het überhaupt mogelijk is en dat bespaart tijd en energie.” Omdat de bedrijfswoning een woonzorgvoorziening werd spande Gerco van Ingen zich in om het bestemmingsplan te wijzigen. En met succes! “Daar gaat vanzelf veel tijd overheen. We waren dan ook heel blij dat we een ‘go’ hadden en Gerco met een prachtig ontwerp bij ons aan tafel zat. Vervolgens hadden we de vergunningen nodig. Ook dat heeft Landborg voor ons verzorgd. Tot slot de technische tekeningen en de bouwbegeleiding. Alles was bij hen in goede handen. Gerco heeft verstand van zaken
en heeft ons echt ontzorgd. Wij hadden als initiatiefnemers meer te regelen dan alleen de woonzorgvoorziening zelf dus dat was ontzettend prettig.

Landborg adviseert en ondersteunt agrariërs, ondernemers en particulieren in het buitengebied met plannen voor bouw, ruimtelijke ordening en milieu. We vervullen een spilfunctie tussen onze
opdrachtgevers en de overheid.” Van advies- en vergunningsaanvraag tot ontwerp en tekenwerk en van het verzorgen van bestemmingsplanwijzigingen. Het is allemaal in goede handen bij Landborg.

Meer informatie over De Wilgenhoeve?
Kijk op www.wilgenhoevewonen.nl

Begeleiding bij vergunningen, bouw en bedrijfsontwikkeling in het buitengebied

Meer weten?

033 30 31 060 of mail ons